Min egna lilla vrå

Kikar in en stund här..

Posted on: februari 23, 2013

Jag är ju inte här inne så ofta längre eftersom jag nu flyttat til en ny vrå…men här inne känner jag mig mer hemma ..så jag kan inte låta bli att besöka min gammla trygga blogg ändå fastän det är meningen att den här ska ligga och guppa i cyberspacet.

I min ny vrå är det ännu lite rörigt bland alla flyttkartonger..jag ska erkänna att jag inte kan så mycket om alla finesser och vet inte riktigt hur jag ska få till den som jag vill. Här inne har jag ju vant mig vid att ha det på ett visst vis…och så får jag inte till det därinne där det är tänkt att jag ska husera nuförtiden.

Därinne ekar det tomt, grått och trist…och lite färglöst..så jag finner mig i att skriva med svart ..tills jag kommer på hur jag ska få till verktygsfältet..men egentligen gör det mig inget …bara det går att skriva för det är ju det som är själva huvudmeningen med att ha en blogg…att man får till en text.

Vet vilket sjå jag hade då jag fick flytta min AB blogg hit in…då fick jag lite lätt panik…men jag fixade med lite hjälp av Hemimamma att få över all text hit..och att få till det beboligt, lätthanterligt och någorlunda likt min gamla ab blogg. Nu har jag trivts ganska så bra och var nöjd med hur det blev till slut och då är det dax igen att flytta…eftersom det har blivit lite trångt här inne.

Jo jag har nästan fyllt allt utrymme, jag som trodde att det fanns obegränsat med plats trodde helt fel…jag blev plötslig begränsad ..fick ju inte plats med att visa bilder .. jag som fototrissat varje vecka fick lägga ner det…trist ..jag som har fotografering som en av mina största intressen fick ju lite respons här inne då jag använt bloggen lite som ett konstgalleri…

Vet ni att jag skulle vilja ställa ut mina bilder och att det har varit en ambition eller en dröm snarare, att få ha vernissage..den drömmen kanske aldrig slår in men man vet aldrig ..så jag drömmer vidare så får vi se vad som händer i framtiden.

Jag har massor av bilder liggande här hemma..så jag skulle kunna fylla många väggar med bilder om jag vill. Har varit på väg många gånger att få till en visning …men så har det lagts på is för annat viktigare har fått företräde.

Måste snart göra något av mitt bild arkiv ändå för det växer..och jag har snart inte plats att förvara alla minnen.

När mina väggar är redo ska jag försöka få upp mina favoriter här hemma…de ska målas vita först.. yngsta dottern målar ju tavlor ..så jag har lite konkurrens här om väggplatsen…men vi ska nog kunna samsas och göra våra väggar inbjudande och hemtrevliga. Än så länge finns det inte mycket att skåda på våra kala väggar…en och annan spik och lite finns uppe efter pappa..några gamla tallrikar som fått hänga där de hänger …tills jag åter kommer igång med hur jag vill ha det här. Jag var ju på god väg med att måla taken och väggarna så tog det totalt stopp.

DSC_8430 DSC_8395 DSC_8396

Som jag var igång förra sommaren ..målade i köket .. målade i lådor och skåp för att fräscha upp det lite och få det som jag ville ha det…färdigställde hallen och dotterns rum…och började med mitt tänkta sovrum ..målade taket och så flagade det ner lika fort som jag fick dit färgen ..ja det flagade ner hur vi än försökte få dit färgen. Suck…jag tog hit en målarfirma och de kunde heller inte förstå varför färgen inte fäste..det måste ha målats med fel färg någon gång ..och slipa taken är det inte tal om …så gipsplattor ska upp..och då föll hela min planering eftersom det inte finns pengar ännu…

På bilden ovan ser ni mitt vardagsrumstak ..där revs det ner fula isoleringsplattor helt o onödan kan man tycka så här i efterhand för om jag vetat att det skulle behövas gipsplattor så hade det fått vara kvar …men de i färgbutiken sa till mig att …måla taken först annars blir de smutsgula i kontrast mot väggarna…

Hade plattorn fått vara kvar så hade det ändå inte gått att måla för även här hade det målats med fel färg och färgen  hade sålida oxå flagat i detta rum …bortkastade pengar att ens försöka.

Så nu har jag bestämt mig för att jag skiter i taken och målar alla kvarvarande väggar ändå..så att jag kommer någonstans. Köket ja det är en historia för sig..där sitter det oxå plattor ..suck…de tar jag hit en firma någon gång i framtiden som får dra över alltihop..då jag har råd. Helst hade jag velat ha bort plattorna för de fyller ingen särskild funktion nu..då det inte är dagis här längre. Tror att de kan vara en brandfara istället..om det nu skulle börja brinna skulle de ta sig bra och snabbt eftersom de är fyllda med någon mjuk stoppning.

Jaja inte konstigt att jag tappade sugen på att få till det här hos mig …det ena drog med sig det andra och det blev ett större projekt än jag från början trott..så nu gör jag det bästa av situationen…målar bort de smutsaprikosa väggarna. Taken får lysa hur smutsgula de vill …jag bryr mig inte.

Nääe nu är det bäst att få i sig lite frukost..mellandottern har oxå behagat kliva upp så jag hart fått sällskap denna ”lite” kylslagna morgon -17 grader..så lite kaffe latte kommer värma gott…

SES!

 

Annonser

6 svar to "Kikar in en stund här.."

Så trist med taken! Men på sikt blir det fint när du jobbar och målar.

Roligt att du har varit på väg att ställa ut dina bilder, det tycker jag att du ska försöka med eftersom du vill det. Jag har inte alls den längtan, bloggen räcker för mig att visa dem och det blir ju en bild i taget, det kanske jag däremot kan ändra på genom en ny bloggmall eller en till blogg.
Kram

Jo men visst ..inte undra på att man tappade sugen helt.
Nu kör vi på med färg på väggarna och trotsar taken.

Har haft den tanken väldigt länge…den har avtagit mer ochj mer med åren men ibland så ger den sig till känna…man vill ju få respons på sin kreativitet. På sätt och vis fyller bloggen den funktionen…det är väl kanske därför jag började blogga…kan jag tro! man vill ha bekräftelse på det men sysslar med…synpunkter och kritik ger näring åt kreativiteten.
Kram

Varför kan du inte fortsätta i den här bloggen?

Är det någon teknisk orsak som jag kanske kan hjälpa dig att fixa??

Hemikramar ♥

Det saknas utrymme Hemi..och jag vill kunna lägga in bilder så jag startade en ny blogg istället ..det verkade enklast så.

Denna blogg får ligga och guppa istället…så försöker jag fixa med en ny…tycker ändå att jag haft5 denna i nästan 3 år ..och jag vill inte radera något..så därför blev det som det blev.

Ottokramar ❤

OK, men du säger väl till om du vill ha hjälp med något, eller hur?

Hemikram

Mycket bestyr, ser jag. Men samtidigt är det väl ett kärt besvär?

Det är häftigt att flytta till en lägenhet/hus man har längtat till, tycker jag. Är ju i samma sits. Tyvärr har jag knallrosa kök, det ska fixas. Rummet har en vacker grålila färg. Får se vad jag gör med det, detbär lite för mörkt….orkar inte ha hantverkare just nu, känner jag. Vill inte ha bråttom. Måste landa först – och det håller jag på att göra 🙂

Hoppas du får till det som du vill. Även med bloggen. Vore synd om du bytte bloggportal.

Kram
Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: