Min egna lilla vrå

Suck!

Posted on: februari 11, 2013

Ja jag börjar med en suck denna morgon ..efter att ha suttit här en liten stund så ger jag upp för tillfället…med att trixa och fixa med min nya lilla vrå..

Jag kan inget om hur man ska få till det som här..sist så fick jag ju ovärdelig hjälp av Hemimamma…per telefon så hjälptes vi åt med att få till min blogg så att den blev användbar…man tröttnar på sig själv då man inte kan hur man än försöker få till det …jag vill ju även kunna tagga aftonbladet i min nya …men jisses då huer jag än gör så går det inte.

Så jag fortsätter att tagga här inne och länkar över om jag skrivit inlägg i mitt nya krypin.

Dagen idag blir blir bra trots allt..jag är ledig och kan göra vad jag vill..nästan. Ska åka en sväng så bilen får lite ombyte den står ju mest i garaget nuförtiden för jag går ju oftast dit jag ska om det inte är för långt ..till affären och till jobbet går jag ..på jobbet tror de att jag ingen bil har mer…de vet ju om att min ekonomi är knackig så de tror säkert att jag behövt göra mig av med bilen…men det tänker jag inte..för när allt är löst har jag bil och då har jag råd att åka vart jag vill..så den får kosta vad den kosta vill under tiden …om jag skulle sälja den vet jag att jag inte föör ut vad den är värd ändå och får en skuld kvar att betala av i vilket fall. Så jag behåller bilen men kör sparsamt och sparar in bensinpengar .. kan ändå aldrig få tag i en så ny bil igen för den penning jag nu gett eftersom jag tog över den efter min pappa. Det vet jag för vi hade först tänkt sälja av den men fick ett skambud av bilfirman så det var bättre att ta den själv. Ni som läst här inne vet vilket liv det blev det… mamma som är dement blev ju efter pappas död ..typ omyndigförklarad och ställd under övertförmyndare..ärvde ju allt efter pappa och alla tillgångar spärrades ..vi barn hade längre  inget att säga till om utan staten skulle se till mammas tillgångar. Pappa hade helt förfogat över allt innan så det blev kaos då han inte fanns mer.

Jag fick söka tillstånd om att bli god man …vilket tog onödigt lång tid…i två månader hade mamma icke ett öre efetrsom ingen fick tillgång att ta ut pengar åt henne ..så vi syskon fick lägga ut till det allra nödvändigaste och räkningar fick vi skicka in på girot och hoppas att det fanns tillräckligt med  pengar , hålla mammas hand och skriva under ..annars hade hon kommit efter med hyran. OJOJ ..alla vill ju ändå ha sina pengar..lite överseende kunde de haft kan jag tycka så här i efterhand med situationen vi hamnat i  ..men icke.

Vi fick minsann möta på stort motstånd då vi ville hjälpa mamma …barn misstrors nog ofta verkar det som, de tror att alla vill åt pengar,arv och värdesaker ..roffa åt sig och sno så mycket de bara kan..säkert finns det såna människor det tvivlar jag inte alls på… men man kan inte dra alla över en och samma kam..

Jisses då…vi som alla bara  ville stötta mamma på bästa sätt…vi såg till att hon fick det hon behövde i första hand ..fattades bara annat …såna är vi i vår familj att vi ser till att alla har det bra …vi har alltid varit hjälpsamma och brytt oss om varandra. Vi är fostrade så..vi visste vad pappa och mamma ville för det hade vi gått igenom…pappa höll hårt på det han tyckte och vi ville göra  efter hans vilja ..men det blev lite svårt då staten helt plötsligt skulle styra och ställa. Det hjälper inte att alla är överrens..det finns regler som man strikt måste följa det fick vi erfara.

Vi fick ändå vår vilja fram då jag blev god man …vad är det för trygghet för en som är dement om en okänd ska hålla i hennes ekonomi? Så ville vi inte ha det så nu sköter jag om allt åt mamma…man har ju hört talas om oärliga gode män som förskingrat de med …onda män kan man kanske kalla dem som inte är ärliga ..vem kan man lita på egentligen?

Jag vet min mammas bästa ..det kan omöjligt en främmande person göra…

Bilen ja den ska jag köra lite idag …förbi mamma..och så till mitt hus där jag ska röja lite…där finns fortfarande saker som jag inte flyttat hit…inser att allt inte kommer att kunna få plats här där jag är nu..så mycket måste bort…ujuj va man samlar på sig grejer genom åren…så röj står oxå på dagens to do lista.

Det ska även tränas idag ska gå på ett danspass och stryka för första gången…spännande ska det bli att se om det är något för mig..jag prövar mig fram vilka pass jag kan tänka mig fortsätta gå på…det ska vara roligt inte för svårt.. är det för krångligt rör det bara till det i huvudkontoret 🙂 Boxpasset ska jag fortsätta gå på det passar mig att slå och bonka ur sig sina agressioner ..man är skönt lättad efter ett boxpass. Cirkelträningen ska jag oxå gå på fler gånger och så ska jag prova på ett ryggpass till ..det är så roligt att jag funderar på om jag inte ska köpa ett årskort…eller kanske det räcker med ett halvårskort till att börja med…man vet ju inte om kroppen håller..knoppen vill ialla fall träna men kroppen säger ifrån ibland ..

Nu är det nog bäst att sätta lite fart…har svammlat färdigt för denna morgon…ett inlägg som handla om ditt och datt blev det denna dag..precis som det är i verkliga livet…hit och ditigt!

SES!

 

 

 

 

Annonser

2 svar to "Suck!"

Självklart är det bäst att du är god man för din mamma, du vet ju hennes behov. Jag tog med en bastutvål med björktjärdoft till mamma igår och hon blev glad. Vi skojade om att hon skulle dofta som en nytjärad roddbåt. För första gången på länge kändes det avslappnat och bra kring mamma, axlarna värkte inte när jag for därifrån.

Kör lugnt när du motionerar bilen!
Kram

Bilen har varit ute på en färd till huset…där har jag sett till att katter och kaniner fått mat..rengjort lådan och slängt skräp.

Nu åker jag inte dit förrens i helgen …kanske att jag tar ut bilen imon oxå om det inte är för busigt väder. Det är boxningspass imon igen och det skulle jag gärna gå på.
Ikväll hämtas jag upp för att ta oss tillsammans till danspasset jag och min bästa arbetskollega.

Annars blir det lugnt …nej kom precis på att jag ska göra arbetsprovet på företagshälsan på onsdag så bilen kommer ut då med..tre gånger denna vecka …sparar ingen bensin då denna vecka …men så kan det bli …är glad att jag kan ta bilen och slippa vänta på bussen varje gång jag ska nån stans…sparar tid gör jag istället för bensin denna vecka 🙂

Jag ska till mamma imon…dit går jag nog för jag behöver lufta mina lungor då jag är ledig.

kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: