Min egna lilla vrå

Färdigjobbat!

Posted on: januari 27, 2013

Slipper ju gå söndagnatten eftersom vi har utbildning i morgon …så bytt bytt kommer aldrig igen 🙂 

Sitter då här en stund och samlar ihop mig inför stundande tvättstugerace i kväll …vaknar till liv med mitt sedvanliga kaffe..fast lyx lyxar till det med en salt groda till 🙂 kanske inte optimal samakupplevelse men det går ändå hem hos mig..även om  jag kanske inte brukar käka salta grodor till frukost så är det ändå ganska ok att variera sig lite 🙂

Man kan väl belöna sig lite extra då man vet vad som stundar skall…tvätta är inte så himla kul inte så man skrattar ihjäl sig precis..och tvättar man så sällan som jag gör nu pga tvättstugetidbrist så hopar det sig i tunnan…jag som brukar prokastinera/ skjuta upp saker och ting annars med vilja ..gillar inte att samla tvätt på hög..men vad gör man i väntan på att ha råd att köpa en egen tvättmaskin..jo man får gilla läget bara.

Idag blir det många maskiner igen..säkert 8 ..eftersom det inte går att fylla maskinerna med tvätt så blir det enstaka plagg i vissa…annars brukar jag vänta tills jag fyller en maskin men jisses då vet man ju aldrig när man får sina kläder rena eftersom det är svårt med tider i stugan.

Mitt ena barnbarn kommer snart hit han ska sova här inatt…de har ju precis flyttat och har nu två platser att kalla sitt hem…det blir rörigt bland alla flyttkartonger så han får sova hos mig inatt eftersom han har studiedag imon och jag är ledig på förmiddagen då dottern ska skriva på bankpapperna ..sen är de inte husägare längre utan bor i lägenhet som jag. Det blir till att ställa om sig rejält..både byta boende, skola, kompisar och bo varannan vecka hos mamma / pappa. Det tar nog lite tid att vänja sig vid nya miljöer..men barn brukar vara bra på att ställa om..de är ganska så formbara och anpassar sig lättare än vi lite äldre som går i invanda skor.

Hm…igår ringde det på min dörr..jag har en hasp som jag måste vänja mig vid att ha på då jag öppnar dörren för någon jag inte känner…utanför stod en av icke svensk härstam…med en påse gamla bananer som hör och häpna han ville sälja!! ..han började argumentera om hur bra just dessa övermogna för mig äckliga bruna bananer var..för att just jag skulle behöva dem…men icke att han kunde övertyga mig ..men han malde på så jag fick stänga dörren mitt framför näsan på honom…irriterande…vi borde ha kodlås på ytterdörrana så man slipper dörrförsäljning.

Denne man har hållt på så här i många år…såg honom gå runt på stora parkeringen vid köpcentrat jag jobbade på och försöka pracka på folk en massa konstigheter…han blev polisanmäld och sen har jag inte sett röken av honom…inte förrens igår utanför min dörr…suck!

Dörrförsäljare var sällsynta då man bodde i villa…det måste jag nu vänja mig vid…att titta i tittögat först innan jag öppnar…för inte skulle jag få för mig att köpa gamla bruna bananer nedtryckta i en påse av en dörrförsäljare…hur kan man ens komma på tanken att tro att någon skulle vara i behov av just hans bruna äckel bananer?

Bäst att sätta fart nu …ska sortera tvätten och förbereda middagen …potatismos ska det bli tror jag…med köttbullar och lingon…det duger gott som söndagsmiddag här hos mig…

SES!

Annonser

2 svar to "Färdigjobbat!"

Tvätta kläder gillar jag, men så har jag ju egen tvättstuga också och slipper passa tvätten. Men det är nåt som jag orkar, stoppa i maskinen och i torktumlaren och mangla lite ibland.

Jag tycker synd om barn som måste flytta emellan. Tänk om vi vuxna skulle behöva byta boende varannan vecka! Jag vet, det skulle vara ännu sämre om de inte fick träffa den ena förälderna, men…

Hos oss blir det soppa som söndagsmiddag!
Kram

Jag gillar oxå att tvätta men inte på bestämda tider. Har man haft egen tvättstuga i 18 år så är det svårt att dela. Men man får vänja sig bara …och man tvättar en gång för alla varje gång 🙂 innan tvättade man varje dag.

Hm inte så roligt att vara barn och behöva ha 2 boende…men så är det och jag tror att det kommer bli bra ändå. De har nära till mig nu oxå så vi kan träffas oftare.

Vi åt pressad potatis istället för mos till köttbullarna..köpte ju mig en potatispress då jag var och handlade sist.
kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: