Min egna lilla vrå

Så spännande så …ekonomi är inte min melodi ..eller?

Posted on: januari 23, 2013

Hahahaha nja vet inte men ska försöka få ihop debit med kredit idag..andra gången jag ska göra en HEL årsräkning …det kanske går lättare när man ska redovisa 12 månader att få ihop det …förra årets sammanställning stämde inte riktigt men det säger sig självt att det inte skulle stämma då jag bara redovisade 9 mån…de andra 3 hade jag inte en susning om vad som hände ekonomisk..så de månaderna brydde jag mig inte nämnvärt om …men se det gjorde överförmyndarnämnden…men de fick ge sig efter att jag dragit ut alla kontodrag som jag inte var ansvarig för…de fick snällt godkänna de månader jag hade hand om …att det sen felade var ju inte mitt fel…att reda ut ekonomin i ett dödsbo borde inte en lekman som jag göra …det är jobb för en revisor…jag är bara god man en som sköter vardags ekonomin…det är fullt tillräckligt.

Jag har förhoppning om att det ska fungera bättre detta år…det borde gå ihop ialla fall då jag vet att inget dragits som inte ska dras …men det blir ändå lite spännande att se om det går ihop. Jag som läst företags ekonimi A och B och som gillade siffror mer än jag anade då jag läste kunskapslyftet i slutet på -90 talet ..det var det roligaste ämnet på schemat…men i verkligheten får det ju inte fela och man har ingen till hjälp då man ska få ihop det …så lite klurande blir det nog ändå…har ju förra årets räkning som mall så jag har stora förhoppningar om att detta års siffror ska vara lättare att fylla i.

Ja ska ägna hela denna dag med detta så jag har god tid på mig ändå…det gäller bara att sätta sig ner och ..BÖRJA…någon gång..

Ska bara sitta här och fiffilura lite först och äta mina flingor med kefiren för att få den energi jag behöver för att komma igång…vaken är jag redan och ensam hemma kan nin tänka …dottern masade sig iväg till skolan denna dag…skoltrött som hon är så struntar hon i att gå allt för många dagar ..som om det skulle göra bot och trolla fram motivationen…nääe man får bara gå upp och göra det man ska även om man är trött så in i norden ….men så funkar inte dottern..idag får jag ialla fall lugn och ro här hemma …hon kom iväg…även om hon var trött…jag tackar och bockar för det!

Hon går ju sista terminen nu och borde orka terminen ut men hon ligger efter i många ämnen och jag har sagt att lägg bara krut på en del av dem annars kan det kännas som ett övermäktigt ouppnåligt mål att nå..gör hon bara sitt bästa är det nog för mig. Jag kräver inte höga betyg…IG är oxå ett betyg att kämpa för…men dottern ser det inte så riktigt…men det är ju bättre än ett streck. Fy va jobigt att känna press på sig att få höga betyg…kanske är det därför hon tappat sin motivation för skolan..och därför blivit uppgiven..håglös och initiativlös? Jag peppar så mycket jag kan men det är heller inte bra …tjat går inte hem alls så jag får balansera min frustration varje dag och peppa lite lätt…för man kan inte trolla fram motivation även om jag så skulle vilja..det är inte lätt att  rycka upp sig då man är trött.. tröttare än tröttast..så jag är nöjd med att hon tar sig iväg de gånger hon orkar. Idag är det en sån dag …då jag slipper gå runt med frustration inom mig…jag är ensam hemma …jag behöver ensamheten ..jag trivs med ensamheten att bara ha sällskap av sig själv…idag är det jag och jag som är hemma 🙂

Jag kan släppa ut mina jag och göra nästan vad jag vill …ifred! Då fungerar jag som bäst …så idag är det en bra dag att hålla på med siffrorna..jag  behöver lugnet och ensamheten då får jag som mest gjort.

Jag är nöjd med mig själv  🙂 det känns bra …har kommit iväg till gymmet.äntligen börjat ta tag i alla dessa extra kilon jag lagt på mig…hua ja …man är smidig som en elefant nuförtiden..

Gymmet har inga speglar som tur är där man kan se sig själv i ..det räcker att se hur smidiga alla andra är…jag får fantisera och blunda lite och sluta jämnföra mig med andra …jag är jag och jag gör så gott jag kan utifrån de förrutsättningar jag har just nu.

Igår var jag på ett BOX pass…min  arbetskollega var oxå där och vi kämpade tillsammans…peppade varandra och boxades för allt vad vi var värda…man borde ha en slagpåse hemma att slå på då man behöver få ur sig lite känsloansamlingar…man rensar hjärnan bra då man har någon att slå på 🙂

Det ska bli spännande nu att se hur långt jag kan gå med denna min lite för tunga kropp…om jag kan bli en lite  skugga av mitt forna jag eller om jag kan komma tillbaka helt igen ..i form. Förr var jag ju en träningsmaskin…dit behöver jag ju inte komma …men det finns i mig det vet jag …endorfinerna jag utsöndrar ger mig kickar att träna mer och mer…det är roligt att ta ut sig..men inte roligt att inte orka ta ut sig ..men jag har grundkonditionen ändå att bygga på…jag är glad att jag har den grunden att stå på nu då jag ska börja om från början igen…det krävs vilja och motivation i massor…och ett j..la anama som jag vet att jag besitter bara jag kan locka fram det…jag är en tävlingsmänniska av stora mått …men jag tävlar inte mot andra utan mot mig själv…att bli bättre och bättre att kunna bli bättre bevisar att jag har viljan som krävs ändå…jag ger inte upp så lätt…

I somras försökta jag ju mig på att jogga minns ni? ..jag slog mig gul och blå där i spåret då jag trodde att jag var smidig som en gasell som värsta elefanten sprang jag runt i spåret och trodde att jag var på hunting allra minst eller på fälttävlan som super Sara och hästen Wega…ett riktigt OS- hopp gjorde jag där på en gammal trärot ..flög fram som en väderkvarn flaxande med armarna och så föll jag då till sist som en tung fura 🙂 …hallo man får ju inte släpa fötterna efter sig utan lyfta lite på dem annars går det illa som för mig…där gav jag upp mina tankar om OS guld…kunde knappast ta mig hem …men småjoggandes kom jag ändå hem…med ett stort hål i knät med uppvikt byxben för att dölja att jag trillat 🙂 kom jag hem blodig med ett stor  jack i knät…sen sprang jag inte mycket mer den sommaren 🙂

Man måste inse sina begränsningar 🙂 man är inte smidig och smärt som förr…men jag ha..r antagit utmaningen nu att försöka komma i min gamla kostym..min garderob som hänger oanvänd kanske kan komma till användning igen…det ska bli spännande att se vad jag kan göra med mitt skrov om man kan omvandla den lite lite …till det bättre…det får vi se…har bestämmt mig för att ställa mig på vågen i helgen jag som aldrig väger mig…sen får vi se vad som händer med tungviktaren 🙂 ..tänker väga mig vid varje månadsslut.. om jag inte tappar modet någonstans på vägen…det är bättre att våga väga sig och tappa vikt ..spännande…mitt mål är inte att tappa så mycket som möjligt utan att må så bra som möjligt. Men visst 20 kilo skulle jag gärna bli av med.

Nu väntar räkenskaper..idag ska jag således använda mina hjärnknölar…de ska få sig ett svettigt pass…hjärngympapass blir det enda passet jag kör denna dag som omväxling ska jag sitta på min något lite för väl insuttna sittvänliga bakdel 🙂

SES!

 

 

Annonser

12 svar to "Så spännande så …ekonomi är inte min melodi ..eller?"

Hej !
En liten fundering bara om att minska i vikt: Stirra dig inte blind på vad vågen visar, utan använd ett måttband istället/också.
Om du tränar som du säger så är risken stor att vågen visar på PLUS istället för minus, eftersom muskler väger mer än fett. Måtten omfördelas dock rejält på kroppen.
Jag håller på med LCHF nu, och hoppas bli bättre i mina leder så att jag kan börja träna lite jag också: har väl ca 30 kg som inte behöver hänga kvar på min kropp längre. Är boxning kul?
Lycka till i det du gör, jag gillar din blogg ! Lyssnar och tittar ofta på Fix you-videon…

MVH Suzanne

Nej jag väger mig nästan aldrig känner inget behov av att veta min exakta vikt. Jag känner på mina kläder att jag väger för mycket..då jag inte kommer i dem längre.
Äger ingen våg så jag kommer att väga mig kanske en gång i månaden på jobbet bara för att se vikten med ögonen. Man märker ju om man förrändras i kroppen utan att behöva väga sig.
Boxning är kul…man gör ju i sin egna takt och det kan bli hur jobbigt man vill..om man nu vill det.
LCHF verkar så krångligt att följa så jag äter med förståndet lite av varje det jag vet att jag mår bra av. Undviker laktos på natten då jag jobbar och även vitt mjöl har jag minskat på.
Tack Suzanne för att du läser min blogg…ibland undrar man vilka det är som döljer sig bakom besökssiffrorna för alla kommenterar inte.
visst är fix you videon bra..den lyssnar jag oxå ofta på.

kram

Who are you Suzanne? Har du någon blogg man kan besöka?

Hej igen !
Jag har ingen blogg att besöka tyvärr, har inget speciellt att skriva om tycker jag. 🙂
Men jag läser många andra bloggar, började med ”I kroppen min” , och har fortsatt med lite andra.
Jag är 55 år, jobbar i skolans värld. Sambo.

Jag har heller inget särskilt att skriva om …skriver om vardagliga ting för att jag har behov av att skriva av mig bara. Har skrivit dagbok så länge jag kan minnas.
Jag läser oxå andras tankar här i bloggbyn…följer några och besöker lite nya bloggar oxå ibland.
Vissa fastnar man för och besöker igen.
Jag startade min blogg av en slump en dag då jag läste aftonbladet på nätet..och en ny värld öppnades för mig..sen har jag bara hängt i…
Ibörjan skrev jag om ingenting särskilt alls och så har det fortsatt…

Rolig läsning, dina vedermödor i motionsspåret även om det inte var kul att du skadade dig! Jag tror att du fixar det, nu får ju hjärnan sig ett pass och sen tar du resten!
Kram

Jo du roligt är det att röra på sig men faller man så faller man tungt 🙂 förr kunde man parera snubblingar men inte nu då det lätt blir för mycket övervikt åt det håll man faller 🙂
Jag har kommit ett bra stycke med räkenskapen …tog nu en paus bara för att vila hjärnan lite och fylla på lite med bränsle…får se om jag fortsätter idag eller om jag tar det en annan dag…vill ju ha det gjort för denna gång så¨man kan blicka framåt istället.

kram

Uff ja. Jag har en diger lista på sånt som ska ringas om och dylikt. Det är bara det att vissa dagar tar det bara emot, jan kan inte förmå mig att ring om det. Igår kom jag på att jag hade en drulleförsäkring. De betalade genast in 400 kr på mitt konto för objektivet som gick sönder. Det var vad som blev kvar när självrisken var dragen. Även kameran som blev kvar i regnet kan kanske ge några kronor, men där räknar man med 50% på åldern och sen ser man vad en ny likvärdig skulle kosta. Men det är det svåra, man kan inte bara gå efter pixlar som hon på trygg-Hansa tänkte, det är ju bildkvaliteten som gäller. Får se om det blir något kvar att få, jag tappade orken när jag inte hittade kvittot.
Kram

Oj..har du ingen kamera nu då?
Jag vet inte om jag skulle kunna vara utan min nikon…fotografering har blivit lite som en drog för mig…har ju hållt på så länge att jag inte minns hur det vara att vara utan kamera.
Usch ja man skjuter på saker för att man inte orkar allt för ofta,men när man tagit tag i dem och fått dem gjorda är känslan befriande…ialla fall ett tag känns det som om en börda tagits från ens axlar.

kram

Jodå, jag har min Nikon, det vara ”bara” objektivet som plötsligt gav upp för några månader sedan. Jag köpte ett nytt, de är ju inte billiga och nu kom jag som sagt på att något kanske jag skulle kunna få ut på försäkringen. Den lilla kameran glömde jag ute och regnet kom, för ett och ett halvt år sedan. Får se om det blir några pengar på den.
Kram

Man ska väl inte skratta ¨åt din olycka, men oj så skojigt och medryckande du skriver!

Det gör inget Imsy…jag kan oxå se det roliga i olyckshändelsen…har skrattat själv åt den många gånger och kan se mig framför mig då jag vevar med armarna för att ta emot i fallet det oundvikliga…tur att ingen såg mig där ..de hade nog blivit förskräckta. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: