Min egna lilla vrå

Dripp dropp dripp dropp…

Posted on: januari 13, 2013

Ja det dripproppar i mitt kök …frostar av frysen …äntligen blir det gjort så kylan ute var välkommen åter hos mig …jisses va det droppar…

Grytor med kokhett vatten gör hela processan snabbare …så jag tömmer vattnet ur långpannan i ett i ett..så fruktansvärt tråkig syssla att syssla med en söndag…det är förresten lika tråkigt vilken dag man nu än får för sig att frosta ur den så det spelar kvitta…så denna söndagen blir en perfekt söndag  perfekt att få isen att smälta bort på…så intalar jag mig ialla fall.

Skönt när det är gjort ialla fall.

Barnbarnet 3:an i ordningen ligger fortfarande och snusar på den upplåstbara madrassen brevid min bädd..vi var uppe lite väl länge igår kanske…vi såg på film först på Smurfarna sedan på Hjälp jag är en fisk! Helt ok att avsluta dagen med filmkväll även om inte tecknat är min favorit bland filmer men man är väl anpassningsbar så igår satt vi bänkade i ”Soffan” ja nu har jag en riktig soffa …slipper sitta i kökssoffan då jag ska se på tv ..igår kom dotterns möbler hit en vända …en 2:a och en 3 sist soffa knökades in i mitt ”lilla” storarum 🙂 ..en av dem får jag behålla sedan då dottern bara ska ta med en till sin nya lilla vrå…ojoj va skönt att kura ihop sig i soffhörnan det var hög mysfaktor att sitta nersjunken där tillsammans med lillkillen. Vi åt varma vitlöksbröd ..för det hade han bestämmt att vi skulle äta och popcorn poppades och lite ostkrokar åkte oxå ner. Jordgubbssbnören…gräddkola och häxvrål fanns det oxå om man ville ..och det ville vi 🙂 

Nu vaknade den lille och han sa att han hörde ända in till sig hur det droppade vatten 🙂 han ville ligga och dra sig lite till titta på Disney junior och mysa in söndagen hos mormor lite under tiden som det fortsätter drippdroppa i frysen…så jag kan fortsätta där jag var ..det verkar som om det snart har droppat färdigt…sååå snabbt det gick att få det ur världen…nu ska det bara torkas torrt.

Igår var vi ute en stund och lokaliserade oss…eller den lille skulle visas runt lite i omgivningarna som snart blir hans hemmiljö oxå…vi gick till skolaan där han snart ska börja…där oxå jag gått från  1:an-6:an..skolan är mycket större än han är van vid så jag ville förbereda honom lite med en guidad tur. Men oj va det såg annorlunda ut men det är ju inte konstigt eftersom det är en herrans massa år sedan jag gick där…lite om gjort är det allt men man känner ändå igen sig På min tid var det en stor asfaltsplan bara nu har de gjort om den så att det är lekplatser lite överallt…vi hade en stor klätterställning mitt på skolgården..som såg ut som en labyrint…tänk att man roade sig med att vara där och klänga…snurra runt och hänga i knävecken 🙂 tror inte dagens barn hade nöjt sig med en klätterlabyrint..

En matsal finns det nu oxå inom skolområdet…vi fick gå tvärs över gatan till våran ..och jag minns att de satte upp stoppljus där för en skolelev blev påkörd och fick sätta livet till…för de körde som attan där på Storgatan…en mattant kom och hämtade ossvarje lunchrast.. hon plingade i en klocka och vi fick ställa upp oss på led och sedan vandra tillsammans till stora vägen …inga andra vakter var med på färden möjligtvis någon lärare men annars så skulle mattanten hålla ordning på oss alla bångstyren..för vi vimsade och stojade där på trottoaren minnsann att inte fler barn blev påkörda är då förrunderligt men vi hade nog ängla vakt.

Hm…det är inte lätt att behöva flytta då man är liten så omställningen blir stor för mina barnbarn…det säger jag som aldrig behövt ställa om mig då jag var liten..vi bodde på samma ställe hela vår uppväxt jag och mina syskon. Vi har följts åt med samma klasskamrater ända upp på gymnasiet med vissa. Det var tryggt kanske för tryggt och kanske är det därför jag har så svårt med förrändringar i livet…jag håller fast vid det som känns tryggt alldeles för länge …har jag förstått. Men jag är sån att jag tror inte att det är grönare på andra sidan..utan kämpar på där jag är istället och försöker göra det bästa av det. Men jag klarar inte av rutiner där jag kör fast…jag kan inte stå på ett ställe och stampa..jag behöver utmaningar i livet som berikar mig så där är jag ombytlig av mig…men jag vill ha en fast  punkt att utgå ifrån ..så jag står stadigt på bägge mina fötter och vet vad jag vill ändå…fastän det kan storma rejält omkring mig så tappar jag inte min övertygelse om vad jag står för..det är grundtryggheten i mig som gjort mig så enveten och medveten.

HSP …högkänslig personlighet…ja det är min personlighet…har jag förstått…därför har jag sedan barnsben kännt sympati och empati med mina nära och kära …och andra med i min närhet…jag har litat på att andra som fått mitt förtroende varit likasinnade och kännt som jag …men icke…jag har gått igenom många besvikelser och svek genom livet…det har kännt för jäkligt och lika överväldigande varje gång det skett.  Men det hör till livet ..nu kan jag tackla det bättre jag är ju vuxen men som barn var det inte lätt att sätta ord på de känslor jag kände..jag slöt mig och tjurade ihop…gick jag emot mig själv  och gjorde som de andra mådde jag dåligt och fick samvetskval…ångrade mig fruktansvärt och visste inte hur jag skulle ställa det till rätta igen.

Jag tyckte så synd om andra då jag egentligen skulle ha brytt mig mer om mig själv…men jag är ingen självisk person..så jag la allt på att vara andra till lags…

 

Ok nu svävande jag ut mina tankar igen…höll inte den röda tråden det är så typiskt mig…nu är det ialla fall färdigfrostat och det är dax för lite frukost..kokt ägg vill den lille ha så ägg frukost blir det snart.

SES!

PS ..

En sak till måste jag tillägga …igår då vi var på ica och handla så blev jag förväxlad lite…de bakom i kön trodde att jag var mamma till den lille 🙂 jag log och den lille skratta högt och sa stolt…nääe det är min mormor inte min mamma.Vi skrattade alla  gott  och tanten bakom sa att det kunde hon minsann inte se att jag var mormor! Men det gör inget …det var länge sedan jag hade såna små barn …men då jag var ung var det inte så roligt minsann ..då trodde de att jag var storasyster till mina små flickor…så jag har avancerat lite i graderna nu…då jag är både mormor och mamma…och storasyster fortfarande då jag är äldst i syskonskara av 4.

Annonser

3 svar to "Dripp dropp dripp dropp…"

Att frosta av frysen hör inte till de roligare sysslorna i livet, men själva avfrostandet går ju ganska snabbt, jag tycker att i- och urplockandet är värst, särskilt om frysen är full.

Känsligt det där med skolbyte. men vad gör man när man måste flytta. Det är nog ändå bra att du känner till skolan så väl.
Kram

Håller med dig..men börjar man bara så går det ganska så lätt ändå. 2 timmar tog det hela denna dag.
Skönt att det är gjort nu ialla fall.

Hm …skolbytet ja …tror dottern är mer orolig än barnen är..men jag tror det går bra..

kram

ja du detta att vara till lags känner jag väl igen –ni har haft de riktigt mysigt lillkillen å du ser jag ..kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: