Min egna lilla vrå

Vaken…

Posted on: januari 10, 2013

Åh det snöar ute…men hinner inte gå ut idag i friska luften..kanske kanske att jag tar bilen ner till macken och gör  den ren och fin  för att sen ställa in den igen i garaget där den får stå och skina nytvättad och ren några dagar. Vet inte om det är någon bra ide men nu ska det ju vara kallt ett tag så då kan bilen hålla sig blänkande och fin ett tag ialla fall.

Vaknar idag ganska så utvilad…6 timmars sömn får man väl vara nöjd med ändå…ett arbetspass kvar sen kan jag ta helg….är ledig och har sen mina lätta veckor framför mig på jobbet…men hemma blir det mycket…ja det är mycket nu.

Äldsta dottern ska ställa in sina möbler i rummet som står orenoverat och bara väntar ändå…vi får trycka in hennes grejer bland mina kartonger..där ska de stå i 14 dar tills hon får tillgång till sin lägenhet..ett stenkast från mig…så 2 gånger lär vi få konka tunga möbler på kort tid…hua ..orkar inte tänka på hur vi ska fixa det…men det gör vi väl på något vis.

Jag har försökt att bli av med en kökssoffa…som jag inte ska behålla..det är pappas.. jag har inte plats för den..igår hade jag en från RIA center här som kolla på den men de ringde och sa att de inte hade någon användning för den…så den får vi nog forsla bort själva i helgen…men vart vet jag inte? Måste nog ringa Erikshjälpen eller Röda korset och hör om de kan hämta den.. de tar betalt för att hämta möbler nu för tiden …men bara jag blir av med den så är jag nöjd. Vi ska in med 3 soffor så den får inte plats som ni nog förstår.

Jag får äntligen en skön soffa att sitta i …dottern skänker mig en 3 soffa…det är guld värt.. jag bryr mig inte så himla mycket längre om  materiella ting..lever ju ganska så minimalistiskt här i min egna lilla vrå men en soffa att sitta skönt i har jag saknat..sitt i en kökssoffa och titta på tv så kan ni nog tänka er in i hur skönt man sitter…inget mysigt alls som ni nog förstår..så jag välkommnar den nygammla soffan som dottern ändå inte tänkt behålla.

Att livet är rörigt just nu är inte konstigt med tanke på hur den sista tiden varit ..så händer det ändå lite positivt nu…ja man får se det så och tänka att det blir bättre inom snar framtid..man får ta ett steg i taget och inte ha bråttom bara ..Rom byggdes ju inte på en dag heller så det hjälper föga att forcera fram..det ger bara ångest och man blir fruktansvärt frustrerad..nääe tiden får ha sin gång…det är nog bäst att låta det som sker sker i lagom takt. men det är lättare sagt än gjort ..för m,an tycker ju att man väntat länge nog nu och man vill ju så mycket som man bara inte kan just nu…att man sen har förstått att man har en  låg tröskel för sinnesintryck…gör ju inte saken enklare ..men lättare att förstå varför man lätt blir överväldigad av allt som sker .. då man hellre velat ta det med fattning..blir man engagerad till tusen..kroppen sänder signal efter signal…larmar för fullt men gör sig knappast hörd i ett virrvarr av känslor …inte konstigt att man blivit utmattad ..och orkeslös..

Jag har lärt mig att säga nej …att sätta stopp och sätta gränser för vad jag klarar av…men oftast så har man bara kört på för att vara alla till lags för att inte framstå som någon latmask..prestationsångesten har därför kommit som ett brev på posten..och man har slagit knut på sig själv bara för att kunna fortsätta som man alltid gjort och stoppat undan sina känslor långt långt in i på något ställe där de fått ligga och damma.

Alla behöver vi lugn och ro i vardagen…sinnesro …andningspauser ..återhämtning..för att samla energi …eller rensa bort överflödet som vi ständigt matas med..annars tenderar vi att svämmas över…balansen rubbas och vi blir till något vi inte vill…att balansera är inte lätt…att finna sin egna balanspunkt  för att må bra kan vara svårt mitt i allt informationsflöde …så jag stänger av.. är för mig själv och grubblar bearbetar och vilar mig …nästan isolerar mig tidvis från världen utanför…inte för att jag inte är social utan för att jag behövber det…vilken tur att jag trivs i mitt egna sällskap då 🙂

Jag tror att jag tillför världen mer om jag tillåter mig att vara den  jag är…jag är definitivt mer närvarande och mer till freds med tillvaron om jag tar mig tid att ta mig tid…

Det gäller att fånga dagen se möjligheterna i det man tycker är omöjligt…att leva i nuet …och passa på att njuta av det lilla.. för det är det man tycker är litet som egentligen är det stora …Nu är det NU!

 

 

 

 

 

Annonser

2 svar to "Vaken…"

Det låter bökigt och stökigt med att knöla in din dotters möbler också, men det är ju bra att hon kan få göra det. Du får en soffa och nära till din dotters familj. Att lära sig att säga nej är nog en av de viktigaste sakerna i livet. Vår lilla sommarflickas första ord var ”inte” och det använder hon ofta, helbra, tycker jag!
Kram

Man får hjälpas åt och då jag har det ganska så sparsamt möblerat så får det gå en tid. Men jobbigast är väl att dottern måste flytta två gånger på kort tid.

Hmm..att sätta gränser är inte alltid så lätt…men jag har blivit bättre och bättre…men kan fortfarande ta på mig för mycket emmellanåt.
kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: