Min egna lilla vrå

Baktankar

Posted on: januari 4, 2013

Tänker…dricker mummakaffe och vaknar sakta sakta till liv. Hur det har blivit..mitt liv. Jag tar det med ro ändå…det blir som det blir men ändå är det jag som bestämmer hur jag ska må..bara jag har verktygen till mitt maskineri…jag vet själv hur jag vill ha det och så ska jag se till att det blir…nja kanske inte helt som jag vill men jag är nöjd om jag bara kommer nästintill nära mitt mål..

Jag ska inte sätta för höga mål  bara…för svåra att uppnå..men jag vet att jag kan uppnå nästan vad jag vill..när jag vill …men inte just nu. Det svåra i kråksången är att inte kraxa och flaxa för mycket 🙂 jag som gärna vill för mycket måste dämpa min iver lite..jag har inga dolda avsikter med det jag gör..inte hemlig av mig utan är ganska tydlig ändå i mitt sätt att utrycka mig…

Det jag företar mig har inte avsikt att göra andra ont…jag är en vänlig själ…som tänker och grubblar lite för mycket kanske…på hur jag ska kunna göra skillnad här i världen..jag vill inte obemärkt gå förbi…jag vet att jag inte kan förändra världen..men jag kan kanske kan skapa en bättre värld genom att tycka till och visa vänlighet ..ja jag ser möjligheter i svårigheter…det är så jag tar mig fram…trots allt hamnar jag ändå där in gropen emellanåt…det är banne mig inte lätt att leva livet fullt ut som man skulle vilja, det är svårt att finna balans..jämnvikt..i en värld som sviktar…där inte allt är som man vill ..

Man kan inte få allt som man vill…man för nöja sig med det lilla…försöka vara närvarande i nuet…och leva här och nu …vara en så bra förälder man kan och ha roligt tillsammans …uppleva saker ihop..skapa minnen, slappa utan att ha dåligt samvete  …ha det gott…lev njut släpp taget om alla måsten och skit i att prestera hela tiden..att vara andra till lags..var dig själv till lags istället och lyssna in vad det är du själv värdesätter här i livet. Tillåt dig vara lättjefull 🙂 utan att känna dig lat…släpp fram latheten lite och stanna upp…så du hinner se allt vackert runt i kring dig.

Annars riskerar du att missa en hel del väsentligheter…som gör allt mer meningsfullt.

Det är inte enkelt att vara sig själv särskilt om man har tappat bort sig lite lite under resans gång…att veta vem man är då man formats efter alla förväntningar och krav ..vem är man där under skalet?…det vet man bara själv..det är så många som bara accepterar att forma sig efter sammanhanget och visst det är väl ändå den enklaste vägen…man slipper ju konfronteras, stå till svars och förklara sig…det är väl ändå en medelväg i landet lagom..mellanmjölkens land..där allt ska vara så där behagligt och lagom mitt i mellan bra.

Suck…man ska följa någon slags norm…oskrivna lagar…som inte är så lätt att förstå sig på …för normerna skiljer sig markant beroende på var man befinner sig …vem man är och hur man är …och vilka man är med.

Det sociala spelet är intressant…jag kan ibland se ganska så tydligt.. när var hur vem som styr, drar i trådarna…vilka som lismar…ställer sig in och  smörar…jag är ingen som svansar, dansar runt efter någons pipa…jag är bara inte sån..men har kanske varit då jag varit osäker på min roll i det hela..nu är jag mer avvaktande och lyssnande, iakttagande och ställer mig nästan vid sidan av allt …inte konstigt att jag känner utanförskap ibland ..men jag vill inte tillhöra den skara som smörar ej heller dem som lever av smörarnas smörande. Energitjuvar eller fjäskare…jag vill bara få vara mig själv…men det fungerar inte alltid ..så jag får stå på mig välja mina strider väl och låta de andra  vara som de vill …jag kan inte säga hur de ska vara …men jag kan ändå säga vad jag tycker…även om det inte är vad de vill höra så säger jag min mening ändå. Ibland håller jag bara käft…för det är ingen mening att tillägga något..ja man får vara lite smart…smartare än de som tror sig vara smartast…så de tror sig ha vunnit om det ni är vinna som är bäst. Nääe…man behöver verkligen inte vinna för att må bra …men en del verkar tro det och det får de gärna om de vill ..jag tävlar inte behöver inte vara bäst inför en skara människor som inget betyder för mig..

Jag strävar inte efter att vara omtyckt av alla …för det går ändå inte…jag behöver inte den bekräftelsen ..kärlek får man av sina nära, de som är viktigast för en  i livet..men visst vill man vara omtyckt hellre än avskydd..ingen vill väl vara utanför, känna sig utsatt eller vara den som blir ansatt, offrad för att någon annan behöver rädda sitt eget skinn….så fungerar det ibland …

Tänk att det ska vara så svårt att vara rak och ärlig …att kommunisera och föra en rak kommunikation..borde väl vara det enda rätta?

Jaha så blev mitt inlägg denna fredag…lite utsvävande tankfullt svammlande utan baktanke…jag som hade tänkt att det skulle handla om mina bakverk.. 🙂 .. ja jag fick till det med ugnen i går..men jag vet att det inte är någon bra ide att baka i min ugn …men nu har jag ialla fall gjort ett försök och mina farhågor besannades..att det går inte att baka i denna ugn, men jag kunde inte låta bli ändå att testa…kolla själva..så här blev mina nötkakor.

DSC_9185

 

Det går inte att reglera värmen i denna gamla retro ugn…från 80 talet…övervärmen är lite för svag…det ser ni ..och kakorna blir därför inte riktigt genombakade …jämnt gräddade…det finns således ingen balans i ungen så vi kompletterar varandra ganska så bra…ugnen och jag…jag är ju oxå lite i obalans. Vi lever lite farligt jag och min ugn…jo jag är lite rädd faktiskt över att det ska vara ett så allvarligt elfel i spisen att den ska explodera…poff…i luften…för något allvarligt fel borde det vara på den det har jag märkt…men jag hanterar den varligt …så den ska nog hålla tills jag kan köpa mig en ny…

Så igår åkte jag till min gammla lite ”nyare” spis …den som jag bakat och lagat mat på i så många år…hemma..i mitt hus står den nu nästan oanvänd…så jag tror att den var glad över att få komma lite till nytta igen 🙂

Vi tillsammans gjorde dessa fina ”surgrottor”…med  lemoncurd…de är mammas vänninas älsklingskakor…så de ska hon få levererade idag…likaså mina brända nötisar ska dit..för R har sagt att jag misslyckade kakor får inte slängas…misslyckade kakor blir lyckade hos R 🙂 så de ska leveraras likväl tillsammans med surgrottorna, de  ska lyxa till det hennes fikastund även om de är lite svarta inunder.

DSC_9181

ja det var det nu bjuder jag er på lite musik oxå…

Varsågoda…Gabriellas sång..

 

Annonser

4 svar to "Baktankar"

Usch så tråkigt med en sån ugn, du som bakar så mycket! Rolig rubrik!
Nej, de där som springer in till chefen stup i kvarten vill man inte tillhöra.
Men nu är den biten slut för mig.
Trevlig helg!
Kram

Du må tro att jag är bakbunden utan fullt fungerande ugn…i början var det jobbigt att inget kunna göra i ugnen. Man är ju inte van att vara utan ugn..men jag har vant mig lite nu och trotsar ugnen lite och använder den försiktigt. Men det är svårt då den inte går att reglera. När jag har råd ska jag köpa en spis det första jag gör.
Tänk om jag kommer av mig med bakandet helt? Nu när jag inte kan baka som jag brukar.
Arbetsplatser där kvinnor dominerar och domderar är tyvärr inte ovanliga…jag fungerar bäst i arbetsgrupper där det är både män och kvinnor..där blir det inte lika mycket skitsnack. För många kvinnor ihop liksom bådar för intriger av någon konstig anledning. Makt och revir driver en del till ytterligheter…

Usch ja jag står då hellre lite vid sidan av det hela…men kan inte låta bli ibland att bry mig och säga min mening om det blir för heta diskussioner. Många hamnar i kläm bara för att man är som man är.

Åh..synd att du inte kan arbeta mer..men man vänjer sig kanske vid det oxå att inte längre vara arbetsför?
Jag har aldrig varit arbetslös..så jag har svårt att tänka mig hur det skulle kännas att inte ha ett jobb att gå till.

Ha de bäst.
Kram

Va gott det ser ut.
Ha det bra o goa kramizar!

Jovars de vart ganska så goda… 🙂

kramizar tebax

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

Mest klickade

  • Inget

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: