Min egna lilla vrå

Hej och hå!

Posted on: december 29, 2012

Så kan det gå…sov riktigt länge och hårt idag..det verkar vara tröttande att ha tvättstugerace..kanske är det de 2 glas vin som jag drack under tiden som slog så ini norden som jag ska skylla på …för jag sov ända till halv elva:) som en stock..att ha tvättstugan en fredag då man samtidigt ska ha lite mysigt blir kanske lite för mycket…men nääe då ett glas vin eller två gör bara att smutstvättandet går nästan av sig själv…det blir roligare att vara i stugan om man säger så.

Nu är byken ialla fall ren och tanten utvilad…för jag behövde nog sova ut ..har känt mig lite hängig och trött på sistonne..det härjar ju både det ena en det andra ute i vida världen..och jag har varit utan mina hälsobringande medel ett tag på grund av penningbristen..så jag är nog lite mer mottaglig nu.

Så det var lite väntat…att jag skulle gå mot hängigheten…tröttheten i kroppen kom först…och så blev hela jag sne och tappade sugen …för har du inte ork orkar du knappast att fortsätta utan måste ge dig och vila upp dig lite…det var tur att det var ledig helg nu …

Men vad ska man roa sig med då kroppen óch knoppen inte vill riktigt?…och man inte vill något särskilt? Min bästa medicin är väl ändå att umgås lite med de nära..om man nu inte smittar men det gör jag inte för trötthet kan knappast smitta…så idag ska yngsta barnbarnet komma till mig …hon ska sova över här det har varit tasl om det länge men inte blivit av …så igår bestämmde vi att så skulle ske..att vara med de små är som att komma till en ny värld…utan bekymmer och de får en att komma ner på jorden igen med sin direkthet och sin ärlighet…när jag är med de små glömmer man elände och skiten utanför…man har bara roligt ihop och är bara. Kravlöst och enkelt…som livet borde vara men som alla vet så är inte livet så enkelt…ingen har sagt att det ska vara enkelt så man tar det för vad det är.

Idag vart dagens timmar lite kortare eftersom jag sov så lite väl länge…hmm…blev väckt mitt i natta av yngsta dottern som varit ute på galej…hon och kompisen var nog lite runda om fötterna ..för de hade svårt att hålla tyst…så jag vakna och hade lite svårt att somna om igen…men det är skönt att veta att de kommit hem ialla fall ..välbehållna.. förr kunde jag inte somna alls innan ungarna var hemma …så jag har vant mig lite nu och är inte så orolig av mig längre…man blir lite avtrubbad kanske efter 3 revolter. Men man kan ju inte hålla på att oroa sig hela tiden..då skulle man ju inte ha annat att göra än att gå runt som en osalig ande och inte orka annat. Nääe nu somnar jag även om de inte kommit hem men sover nog lite lättare ändå…rävsover med ett öga och ett öra öppet 🙂

Nu minsann sover ungdomarna som bäst..så här är lugnt och skönt…ska kanske sluta upp med att hålla tyst jag med..sätta på radion och skrammla runt lite ..så att de vet att det är dag och inte natt i stora vakna världen!

Ja jag ska börja röra lite på mig, kaffet är snart urdrucket så jag är snart” klar”vaken och redo att ta tag i vad som är kvar av denna lördag…

Man säger ju att ju äldre man blir ju mindre sömn behöver man ..kanske är det därför man sover så mycket mer i sina unga dar…eller? Jag tycker att jag behöver mer sömn nu än då…men så är jag kanske i något mellanläge där någon tryckt på off knappen…snart snart är man väl som en duracellkanin igen…nääe då är jag hellre här i mitt lagomärbästland! Där ingen särskild stress råder, där måsten är bannlysta och lättja råder.

Lättjefylld är jag …jag syndar …jag latar mig jag gör vad som faller mig in…jag är ju i lagom landet..de som är ute i stora världen kan fortsätta med sina sysslor …frossa är deras största synd…frosseri och överflöd finnes i den världen som verkar vara norm ..ok jag frossar jag med i att lata mig … jag gör bara det som är nödvändigast…jag går lite som på sparlåga …samlar mig inför kommande omständigheter så jag har kraft att fortsätta med vad det tänkt att jag ska göra. Jag vet att det är det enda rätta just nu…så jag fortsätter mitt lättjefulla liv …det är som ett kamoflage som skyddar mig mot den riktiga ondskefulla glättiga påklistrade overkliga verkligheten. Hua …det låter nästan scitzofrent ..men världen är verkligen så ombytlig som om den vore en kameliont…vem ska man lita på i en värld där många inte är sig själva utan har blivit något som omständigheter krävt för att de ska ”passa”in…vem är sitt rätta jag…vem bär mask? ..ja inte vet jag det verkar vara en enda stor röra av människor som inte vet sitt rätta jag själva. Förvirrande ..är bara förnamnet.

Vi ska alla forma oss eller formas genom livet…men innerst inne är vi alla samma skrot och korn…ingen är bättre eller sämre…vi är alla lika fast ändå så blir vi så olika…man vill ge sken av att man vet och kan bäst…vinna andras förtroende, vinna fördelar genom att vara på ett visst vis…så att andra tror att man är den man är …när man i själva verket bara spelar en roll…

Jag har slutat att inordna mig i ledet för länge sedan…jag säger som det är..jag är sanningsenlig så gott det går..utan att skada någon oskyldig som inte förtjänar det..jag har inte rätt att döma någon…alla har ett eget ansvar …så jag går ganska så varsamt fram ändå…som tur är…

Ett hej och håigt inlägg blev det idag …inte vet jag varför det svänger så…hit och dit…men så är det väl med allt att det svänger ditåt det blåser …man vänder kappan efter vinden så man slipper ha motvinden piskandes i ansiktet….det är ganska logiskt.

 

 

Annonser
Etiketter:

4 svar to "Hej och hå!"

Vilken bra låt av Petter!

Jag sov också länge idag. Kunde inte somna igår efter en sen film på tv. Men det gör ju inget när man inte behöver iväg någonstans. Man får unna sig att vara lat och bara såsa omkring ibland.
Kram

Låten är himla bra…fann Petter då han var med i så mycket bättre…rapp är inte något jag lyssnar på så ofta annars men en del Petter låtar är jättebra..plura gjorde en version av denna som oxå är kanonbra.

Jag tar mig ett glas vin då och då …inte för mycket längre..ruset alkoholen ger är inte så berusande nu för tiden..jag dricker för att vin är gott..men konstigt att jag inatt drömmde att jag var så full att jag knappt visste var jag var men ändå så hitta jag hem…undra vad den drömmen symloliserar..kaoset i mitt liv kanske.

Jag sov dåligt inatt istället …kanske sov jag för mycket dygnet innan…inatt har min lilla sovit här …och vi hade en rolig dag igår …full av skratt och gemenskap..vi spelade spel, ritade och busade. Gissa vem som vann överlägset på memoryt?

jag vann mormor …jag är bäst ..men ni är nästbäst!

kram och ha en skön söndag

Vad bra att du kunde sova ut, det behöver man ibland.
Och det är trevligt att läsa dina inlägg, oavsett om det är hej och håigt 🙂 Man lär känna dig lite mer i dem och ser hur trevlig och finurlig du är.

Gott Nytt År 2013!

Nyårskram från Madonnan

Önskar även dig ett gott nytt år…
Att någon ens orkar läsa mina knäppa tråkinlägg är för mig oförståeligt …

Nyårskramar från Otto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: