Min egna lilla vrå

En annan dag

Posted on: december 26, 2012

 Med andra  ord är det i dag en annan dag…storhelg fortfarande..julen går framåt i lagom takt..helt ok för mig ..idag är det jobbdag igen…så lite storhelgspengar ska inkasseras vid nästa lön …30 timmar gör lite skillnad för en som har det knapert för jämnan…kanske kanske kan jag unna mig ett 10 kort på gymmet ..äntligen..eller ska jag lägga undan pengarna och sätta in dem på sparkontot? Får se vad jag prioriterar …men att komma igång med något vill jag med bestämdhet göra…om det så ”bara” är att börja motionera i grupp så får jag vara nöjd…för snart blir det svårt att gå ner alla kilon som jag samlat på mig de 2 sista åren…så det är hög tid att börja pressa fläsket lite…får nog börja i den änden ändå …så att jag får upp flåset lite och få lite mer energi av upp byggandet av min kondition på vägen. Konditionen jag har nu är en bråkdel av vad den varit…men grunden är lagd ändå sedan länge så jag tror att jag får upp kondisen ganska snabbt….hua ja jag har ju varit som lamslagen emellanåt av allt som sker runt mig…och bara varit ute på långa stärkande promenader…mellan ingenting att göra fast jag har massor att göra men inget kan göra. Suck!

Tänk att pengar kan ställa till det så? Jag behöver inte mycket men att vara utan dem går inte …tur är väl att jag har ett jobb att gå till …det är min fasta punkt just nu…det enda stället som är någorlunda sig likt…ett ställe dit jag går och har en funktion att uppfylla…att vara som man brukar vara att sätta på sig sin yrkesroll är ganska så skönt och så himla viktigt att ha en fungerande roll någonstans när allt runt ikring en stormar eller står helt i stilltje.

Det går inte att förklara riktigt…men jag lever i en overklighet samtidigt som jag lever i verkligheten mer än någonsin…så mycket är inte som det brukar…men för många runt ikring är det precis som vanligt…de ger ialla fall sken av att det är så …mendans jag har det helt upp och ner..jag står liksom vid sidan av allt..och ser på…men ingen ser att jag är där… utanför..för de upplever inte det som jag …hur skulle de kunna göra det? Jag är ensam fast med i gemenskapen…på något konstigt vis. Jag kan inte medverka som jag vill…fast jag nöjer mig med att vara närvarande ändå så på sätt och vis medverkar jag ändå..fast inte fullt ut… jag kan bara ge av mig själv ..av min blotta närvaro ger jag det jag kan. För det är det enda rätta just nu.

Hm…funderar och funderar…och så fortsätter jag….framåt..varför grunna på varför när man vet att det är så…speciellt vid högtider känner man mer än någonsin av ensamheten…då alla träffas har trevligt och umgås med familjen…allt verkar vara så harmoniskt och lyckligt ..det är nog inbillning för under skenet och skimmret  av lycka  så är alla likadana…har ungefär samma utgångspunkt och ganska så lika värderingar om hur det ska vara ..men ändå så kan det vara så olikt och så annorlunda..beroende på ….allt som sker.

Usch ja …nu svammlar jag igen…jag har haft en skön jul  trots mina tvivel …julen min blev inte som jag tänkt men den blev bra ändå…trodde att jag och mamma skulle vara ensamna på julafton men dottern valde i sista stund att vara med oss…så vi fick lite sällskap vid grötskålen och även se julklappar ivrigt öppnas ..vi glöggade ihop…hade mysigt …drack ett glas vin och hade det lugnt och skönt …fast jag vaknade på morgonen av telefonsamtalet från xet som rörde till det…men vad hade jag väntat mig? Helt friktionsfritt ska livet inte vara… dottern valde att komma till mig igen…efter lite meningskiljaktigheter med pappan..så fick det bli så…en jul att minnas som julen då det var snövitt ute och lite svårt att ta sig fram med rullstolen till dörren men vi fixade det ändå…med lite hjälp av varandra …kunde mamma komma hem på julaftonskvällen en stund.. så nöjd men lite trött då kvällen led mot sitt slut …allt flöt på utan större störningar ..färdtjänsten var punktlig och chaufförerna var hjälpsamma…trots att det fattades en krona …ja för de hade höjt avgiften men han lät det bero …det är ju jul sa han och sa att nu vet du det nästa gång du ska åka någonstans ..

DSC_9098

Mamma och jag gick en promenad för att få lite friskluft i oss innan vi åter vände mot hemmet…fram och tillbaka utanför hemmet gick vi några vändor..så skönt att få vara utan att behöva passa en viss tid…åter på avd fann vi 2 vikarier som undrade när vi skulle komma…det är inte så ofta som man är frånvarande på kvällen …de saknade mamma redan vid 19 tiden …men det var bestämmt sedan länge att vi skulle komma vid 20:00 ungefär..det kunde de läsa i agendan…en promenad och så kom vi än lite senare hem  🙂 …mamma fick sitta uppe en stund till vid tv:n ..en till boende var uppe så mamma fick varva ner i lugn  och ro värma sig med en kopp kaffe innan det var dax för sängen.

Jag promenerade åter hem till mig och dottern som satt i vår lilla vrå och mös …med nya pyjamasen på väntandes på mig. Tror att vi alla var lika nöjda med denna julafton…trots allt…i efterhand kan vi minnas den med glädje som den gången då katten Majsan kom på snabbvisit en stund …då dottern i all hast  tog henne med hit…jag fick snabbt skjutsa hem katten eftersom vi inte planerat ha henne här…en roadtripp med katten Majsan på julafton 2012 …en julafton vi sent kommer glömma.

Ja så kan det gå…men allt fick ett lyckligt slut …som tur är…dottern och pappan försonades senare på kvällen…lite ångerfullt kom han hit med paket och ett förlåt …lite sent påtänkt men bättre sent än aldrig…de kunde väl  låtit meningsskiljaktigheter vara på självaste julafton…suck…

Igår var jag en vända hos mellandottern..i halkan tog jag mig ut dit för att få träffa dem en stund ..lämna mina paket från ”tomten” och lite förnödenheter från ica…6 liter mjölk …saknades det i kylskåpet…så det handlade snälla jag på vägen. ..så att det kunde kokas julegröt till barnbarnen ...

Paket öppnades och allt var frid och fröjd…jag som haft lite svårt att fixa något alls i paketen i år ..lyckades göra de små glada med det lilla…

Äldsta barnbarnet fick ett kuvär med biobiljetter …hihi min julklapp från kommunen kom väl till pass då inspirationen vart som bortblåst och jag inte kom på alls vad som skulle köpas …han vart helnöjd med biobesöken som tur var och frågade om jag ville följa med honom nu i helgen..kanske det…jag vill se den där filmen om PI..och Hobbit ser jag gärna …och det kunde han tänka sig med. Så ett biobesök blir det vad det lider men kanske inte förrens nästa år 🙂

Tjejen blev oxå glad för det lilla smyckesskrinet och sina underkläder…som åkte på då hon klädde sig fin för att åka bort på julbord med farmor och farfar…kattmasken och hello kittyhalsbandet med lypsylen fick oxå följa med i finväskan på kalas…sen fixade jag festfrisyren och så vart hon nöjd!

DSC_9110

 Det var ett tag sedan jag gjorde en inbakad fläta …så den blev väl inte helt lyckad…men tjejen vart nöjd så då vart jag oxå nöjd med slutresultatet..

 DSC_9127

Det var allt för denna gång.

SES!

Annonser

10 svar to "En annan dag"

Du verkar ha haft en mysig jul! Lite tråkigt med dotterns oenighet med far sin, men sånt händer. Jag for förbi mamma och fikade en stund på julafton, hon fick färska karelska piroger som vi bakat på natten. Men det högg till i hjärtat när jag förstod att hon var en av fyra som inte firade jul med de sina.

Biobiljetter är ju en utmärkt present till barnbarn! Du är påhittig du! Det ska jag komma ihåg när livsnjutarna snart fyller år.
Julig kram

Jodå julen flöt på ändå trots lite missöden på vägen så blev den ändå ganska så skön. Men riktig ”julstämmning” var det länge sedan jag kände av. Men det blir väl så med åren då julen går i repris …
Om du visste vad jag hade svårt med klapparna i år särskilt till små killarna..tjejerna hittar jag hur mycket som helst till men det fixade sig till slut ändå 🙂 tur att jag fick biobiljetter på jobbet annars vet jag inte vad jag hade hittat på.
Tror att din mamma hade det bra ändå på hemmet…var de bara 4 kvar så måste de väl ha fått all uppmärksamhet.. och du ha inte dåligt samvete för att hon inte kom hem…ibland går det bara inte att få till det..hade jag bott kvar i huset hade min mamma inte kunnat komma hem ..och alla jular har hon inte varit hemma. Sista julen då pappa levde t ex hade hon maginfluensa…och fick komma hem till nyår istället..kommer man bara på besök en stund så tror jag att våra mammor är nöjda för de har det ändå ganska så bra där de är..de vet ju att vi inte glömmer bort dem utan att vi finns där för dem…

Kram

Precis så sa syster min till mig, att de som är kvar blir ompysslade. Kan du tänka, de hade kålrots- och morotslåda och en i personalen stod och bakade finska julstjärnor med plommonmarmelad! Det höjer nog livskvaliteten att få sitt hemlands julmat på hemmet. Igår fick mamma basta och de skulle rulla upp hennes hår. Det blir nog bra.
Kram

En av likheterna mellan dej och mej är ju att vi vet att ob-tjänstgöring kan göra någorlunda gott för vår annars så usla lön. Det kan ge oss lite av det extra i livet. Som tycks vara självklart för dem med hög lön. (Högre?). DE tjänar ju alltid bättre.

OB-tillägget är ju (livs)viktigt för såna som oss.
————-
Söta barn, förresten 🙂
————–
Men du:
Kan du inte spalta upp dina inlägg i stycken, så de blir mer lättlästa? Jag vill ju så gärna uppfatta allt du skriver och styckeuppdelning gör det lättare att läsa?. Kanske jag är ensam om att tycka så, men kanske inte.

För tusan: ta det bara inte som kritik. Det du skriver är underbart och fint och jag vill läsa mer. ;-).

Mellandagskram
Kao

tack för tipset…visst kan jag försöka spalta upp texten lite bättre..men när jag skriver så går det undan av bara farten. Jag skriver utan att tänka på hur det ser ut.
Orden bara flödar fram…

Visst är det gott med lite extra ob pengar i kassan…vi borde ha lite mer även på vardagsnätterna..för det tar på en att vaka..så det borde kosta lite mer eftersom vi som kan jobba natt håller oss kvar..länge.

kram
otto

Styckeindelningen kan man ju göra när man skrivit klart texten 😉 och här hos mej flödar också orden av bara farten.
———
Visst borde även vardags-ob vara högre. Det är ju inte svårare att jobba natt en helg/storhelg än en vardagsnatt.

Kram
Kao

Självklart 🙂 men ibland är det självklara inte så självklart!

PS….menar särskilt STORHELGSTILLÄGG i min kommentar ovan…För vanligt ob har man ju alltid på helger och nätter….
Bästa helgen på året att jobba är torsdag – måndag natt under påsken. =(5 nätter med storhelsgstillägg).

Håller med..den helgen är som att vinna på lotteri om man nu lyckas träffa in alla påskens dagar på schemat 😉

Visst. Påsken är ju bäst: 5 nätter med storhelgstillägg 🙂

Kao

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: