Min egna lilla vrå

Eeeeeeemil och va är det för fel på Grekerna igentligen?

Posted on: januari 3, 2012

Herre jösses nu blåser det rejält ute..stormen Emil är kommen…usch!

Det märktes redan i eftermiddags då jag tog en snabb promenad med mamma som inte varit ute på ett par dagar pga att jag jobbat och sovit några dar/nätter. Iskallt regn piskade oss i ansiktet…men uppfriskande var det ändå…men kanske inte så himla bra eftersom jag inte känner mig riktigt kry. Sov över hos dottern i natt i en inte så bekväm bäddsoffa….ialla fall om man jämnför med min sköna säng…jag som redan hade ont i nacke och axlar nästan som nackspärr och fick ta en stark värktablett jag inte minns namnet på som dottern hade hemma. Värken stillades efter en stund så jag kunde somna men jisses va jag har vänt och vritt på mig hela natten…så i morse var jag än stelare i axelpartiet och har gått på ipren hela dan…vandrat runt som en sengångare hela dan och legat och vilat i omgångar…

Gick upp vid nio nu ikväll för magen knorrade och åt två sportknäcke med potatismos med piffi allkrydda på…det har jag inte ätit sedans jag gick på högstadiet..då man inte var så kräsen av sig..men det var ganska gott till en kopp varmt grönt te.

Så blev jag sittandes vid tv:n och kollade på Vad är det för fel på grekerna? Va är det för fel på EU? skulle jag vilja säga…en enad union som man fick komma med i om man uppfyllde vissa krav. Eu bidrag betalas ut men används kanske inte rätt ändamål…Eu har en massa konstiga regler som att gurkor inte får vara böjda och måste ha en viss storlek…vafan ska man inte vara för mångfald i en union där olika kulturer ska samsas? Grekerna var tvungna att ta ner en himla massa olivträd, varför fattde jag inte men är inte Grekland förknippad med just olivträd och där borde det väl få växa en massa olivträd..

Jag är Eu motståndare…det har jag varit hela tiden och det står jag för. Varför skulle en massa länder slås ihop och ha en gemensam valuta…det är ju bäddat för problem…och någon borde ju i all ärlighet och falskhet dra nytta av detta …jag har hela tiden tyckt att det liknar ett stort pyramidspel…några få länder vinner storkovan på andras länders bekostnad.
Ju fler kockar ju sämre soppa!

Kanske är det så och nu spånar jag bara så ni vet….att någon vill ha en eropeisk stormakt nu när murar har rivits och broar brännts….allt handlar säkert om att ha eller få större makt..

Det låter ju bra att man ska samarbeta många tillsammans för ett enat europa…men alla har inte samma förrutsättningar..så för mig är det en omöjlig ekvation….det handlar om makt…att kunna styra över större marker och få fördel av det såklart…vem vill inte tjäna pengar?

Se bara på alla privata aktörer inom den offentliga sektorn…inte vill de att det bara ska gå runt?

Jag blev bedrövad av att se reportaget om Grekland och förstår nu bättre vidden av katastrofen som drabbat grekerna…det är förfärligt…ja det är skrämmande…och jag tror inte att det är så enkelt  att man bara kan säga att grekerna är lata…men jag fattar inte att grekerna pensioneras vid 55 års ålder. Varför skulle man gå i pension redan vid 55? Då när barnen är utflugna och man har all tid i världen att jobba!

Undrar hur det ska gå för grekerna och Grekland …det land som jag älskar mest att resa till…nu verkar det folktomt och öde på gator och serveringar…nu om aldrig skulle man väl åka dit …för hur går det om turistnäringen dör ut?….Undrar bara om det är samma känsla, om man möter samma trevliga gamla greker..om man får samma upplevelse som förr,  detta varma soliga härliga land bjöd ju på så mycket vackert…nu kanske det aldrig mer blir sig likt igen …för de står ju på ruinens brant….en brant som vilket EU land som helst kan hamna på verkar det som…vi är ju alla belånade…så vad är skillnaden?

Det är i vilket fall fruktansvärt….befolkningen svälter,de kan inte försörja sina familjer, tvingas lämna sina barn på barnhem för att de inte har mat för dagen… de fattigaste får kuponger att handla för i speciella affärer ….herre gud detta så för mig levande och gästvänliga folk lever nu som socialfall…hemlösa, arbetslösa och livegna…pengar är makt….har du pengar har du valmöjligheter…är du fattig har du inte samma möjlighet att välja…du har inget val alls egentligen…du kan inet ens vända på slantarna för du har inga slantar att vända!

Som trebarnsfamiljen som varken hade el eller vatten för att de  inte hade  kunnat betala.räkningarna..de kokade ett ägg på gasolköket…som de skar i bitar hällde lite smält flott på för att sedan doppa sin brödbit i …

Vart är världen på väg? …året är 2012!

Annonser
Etiketter:

6 svar to "Eeeeeeemil och va är det för fel på Grekerna igentligen?"

Rakt åt helvete. Det som hänt i Grekland kan tyvärr lätt hända här också. Och med största sannolikhet så kommer det att göra det också.

För det är ECB som bestämmer även här. Och den följer samma principer som resten av bankväsendet. De skapar ”pengar” ur luft och den dagen som allmänheten fattar att bankerna bara har 1 krona för varje tusenlapp de lånar ut, i form av påhittade krediter och rusar banken för att få sina pengar så är det lika kört här som där eller för den delen som det var i USA 2008 (vilket kommer att hända igen även det)

Så om du kan så spara i silver och guld. Det är det enda förutom lagringsbar mat som kommer att fungera som valuta när smällen kommer. och låt för all del inte pengar du behöver inte sitta på bankkonton där de sitter löst och är de första som ryker när bankens likviditet och solvens försvinner…

Hemikramar i natten ♥

Man blir mörkrädd Hemi…luftpengar…man lånar luft av banken till ditten och datten. Usch det är för lättvindigt att låna…men vad ska man göra då allt kostar mer och mer?
jag har inte ett ruttet öre på banken just nu. Tur det kanske men det ska komma in ..och de vill man inte förlora.

Investera i grejer är ingen ide …och guld är ju en bristvara…så man får väl ha dem i madrassen snart.

ottokram<3

Metaller av alla valörer kommer att öka i värde. Silver är stabilare än guld och koppar är livsnödvändig för industrin…

Så länge som pengar i sig själv har ett värde så lönar det sig bättre att lägga dem i madrassen eftersom man idag inte får ränta andra pengar än de som är hårt bundna av banken…

Då klarar man sig när den enskilda banken går omkull.

Men om smällen liknande den med Lehman i USA händer här blir pengar värdelösa eftersom en sedels värde i verkligheten bara är en spegling av riksbankens trovärdighet.

Dominoeffekten kommer att knäa omkull SRB i så fall.

Hemikram

Kapitaltäckningsgraden är mindre än 1 % idag.

Riksbankschefen Yngves har avslöjat att det krävs ca 2000 i bankvalvet för att i skuldsedlar låna ut en miljon…

Alltså finns inte pengarna förrän DU har skrivit på skuldsedeln. På det sättet skapas pengar idag. Om skulderna försvann skulle pengarna också försvinna.

Först vill jag beklaga nackspärren och hoppas den är borta nu.
Sen grekerna och EU: Jag är också EU-motståndare. Trots att vi alla lever i Europa är vi väldigt olika på många sätt, som folk och individer. Vi har dessutom helt olika typer av ekonomier. OCH: I Grekland / Italien /Spanien har man en lite annan syn på vad som är viktigt i livet och håller mycket ihop familjevis. Släkten är viktigare. Livet lunkar på i maklig takt, delvis pga den enorma hettan de har på sommarhalvåret. Det GÅR INTE att stressa för mycket.

Om man blir fullmatad med bankernas löften om stora pengar och sen blåst av desamma med skyhöga räntor och att bankerna lånar ut mer än de egentligen har, så att landet lever på icke-existerande pengar – då är det klart att bubblan spricker till slut.

Det blir väl samma här, eftersom de flesta som har köpt hus eller lägenheter knappast har betalt dessa kontant. Och bankerna gör precis vad fan de har lust med! De skrattar hela vägen till bonusuttaget. Bankerna ÄGER dem som är skyldiga pengar på livstid – eller i.a.f det viktigaste: bostaden.

Det är att aldrig bli fri och grekerna är vana att vara fria.

Kram
Kao

Tyvärr så har inet nackspärren gett med sig…får kanske uppsöka vård för det verkar vara en inflamation …

EU är överskattad…tror inte på att många länder ska samsas ekonomiskt…det är bättre att se om sitt egna hus…
Hur i sjutton ska man kunna tillgodose så många länders olikheter?

kanske faller hela iden likt dominobrickor…`

Alla vill väl vara fria… inte livegna och styrda av banken..men felet är att det är för lätt att låna pengar…

kram
Otto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

Mest klickade

  • Inget

AB blogg american appelpie angordning hästpsykologi Bad gateway bakbunden bitter barnbarn barnbarnen boktips Dagsutflykt Hjo bakad potatis shopping hem och hobby loppis antikt Dikt Dilemma trött curling lat Elvis Shickzal King of rock elände ödesdigert telefonsamtal Eva dahlgren feed flickan som lekte med elden Wienerbröd fotobloggen 4 youre eyes Fototriss ljus fötter jordgubbar vin värmebölja girighet misstänksamhet Gissa temat Hemimamma hep stars himlen kyrkogården clabbe mamma pappa Hsp High sensitiv person karaktärsdrag hästar Rockan importera exportera filer James Blunt magnetarmband jogging träning muskler fett semester Jordgubbsmuffins Klart fix optik Klokord lagar löften arv mål lilla sofie Madonna Madonna Express yourself Michael Jackson MJ MJ RIP musik orosmoln cupcakes pappa pappa tandis rotfyllning Gustav Wasa pocoloco midsommarblommor regn orup release me livet rss pinga rött vitt blått Schickzal sevdabo femkamp grill svin shining light Shoreline Anna Ternheim sinatra lee the corrs bono sinnesrobönen självporträtt skitlag AB bloggen snus mat handla såpa BH Lumene sol brassestol bok bad vätterstranden sommarfrulle jordgubbar sommar gröngräs Sorg håll huvudet högt Spökar energi närvaro pappa Stefan Liv strömavbrott åska tandläkaren fynd semester sol brasestol Techno telefonsamtal telefonångest these boots are made for walking trött jobb sovpass upplösning medium stor bild utflykt fika räkmacka specialare vård människor värdighet Änglakort ängeln i rummet ödetorpet
Annonser
%d bloggare gillar detta: